Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης

Ροδιακή Λέσχη & Αθλητισμός
22 November 2017
Εξοπλισμός Κτηματολογίου Ρόδου
25 March 2018

Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και το υπέροχο Κατάλυμα της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου» και της κινηματογραφικής  ομάδας Ciné Chevalier «Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης».  Η Ροδιακή Λέσχη είχε τη χαρά να παρευρεθεί δια του Προέδρου κ. Άγγελου Μπόνη, του Αντιπροέδρου κ. Γεωργίου Μπαρμπούτη, του αν. Γενικού Γραμματέα κ. Νικολάου Σαββόπουλου και του εκπροσώπου της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Ιωάννη Μπαρδάνη.

Το Ροδιακό κοινό αγκάλιασε την πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ των κκ. Γιώργου Τζεδάκη και Δημήτρη Κόκκινου και με έντονο ενδιαφέρον έμαθε για τη μοναδικού κάλλους και σπουδαιότητας Δωρική Κρήνη, η οποία βρίσκεται στο λόφο της Φιλερήμου στη Ρόδο. Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε η ανακοίνωση του κινηματογραφικού εργαστηρίου για τη δημιουργία της πρώτης «Ροδιακής Ταινιοθήκης», η οποία θα αποτελείται από κινηματογραφικές ταινίες τεκμηρίωσης που θα αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, προσωπικότητες και πρόσωπα της Ρόδου, στοχεύοντας τις λιγότερο γνώστες πτυχές της ιστορίας του νησιού μας.

Η Ροδιακή Λέσχη και τα μέλη της επιθυμούν να σταθούν αρωγοί στη δημιουργία της «Ροδιακής Ταινιοθήκης» και ευελπιστούν στη συνεργασία με το «Κοινωφελές Ιδρύματος Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου» και την κινηματογραφική ομάδα Ciné Chevalier σε τομείς που προάγουν τη Ρόδο και τον πολιτισμό της στην ανθρώπινη Ιστορία.