Αφισορύπανση στην Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 9 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
9 May 2018
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2018- της Έλενας Σ. Γιαννίκη
19 June 2018

Αφισορύπανση στην Ρόδο

Η αφισορύπανση στην Ρόδο αποτελεί αρνητικό διαχρονικό φαινόμενο και παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμφισβήτητα, η αφισορύπανση έχει σημαντικές οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του προβλήματος, και κυρίως το ανεπαρκές νομικού πλαισίου, και την ως εκ τούτου επιβάρυνση της φήμης και της εικόνας του τόπου μας, η Ροδιακή Λέσχη αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την αφισορύπανση στην Ρόδο, με αναλυτική παρουσίαση τόσο των επιπτώσεων όσο- και κυρίως- των μεθόδων αντιμετώπισης – επίλυσης του όλου προβλήματος.

Ειδικότερα, σκοπός της προκείμενης δράσης είναι, σε πρώτη φάση, η αποτύπωση του προβλήματος και των επιπτώσεων του στην πόλη και στη συνέχεια, η εκπόνηση συγκεκριμένων προτάσεων που θα συμβάλουν στην οριστική επίλυσή του και θα συντείνουν κατ’ αποτέλεσμα στην  καθαριότητα της πόλης και στην αισθητική εν γένει αναβάθμισή της.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αρχίσει δειγματοληπτική καταγραφή της έκτασης του φαινομένου της αφισορύπανσης στην πόλη της Ρόδου και θα ακολουθήσει επεξεργασία των σχετικών αποτελεσμάτων, ενδελεχής έλεγχος της σχετικής νομοθεσίας και υπόδειξη των ενδεδειγμένων μέτρων περιορισμού ή καταστολής του.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην υλοποίηση της δράσης της Ροδιακής Λέσχης, παρακαλείται να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στο RL.PosterPollution@yahoo.com.